هوش هیجانی: پرقدرت ترین ابزار موفقیت

ما در اینجا می خواهیم بدانیم که چگونه هوش اجتماعیمان را ارتقا دهیم

هوش هیجانی: پرقدرت ترین ابزار موفقیت

ما در اینجا می خواهیم بدانیم که چگونه هوش اجتماعیمان را ارتقا دهیم

بایگانی
  • ۰
  • ۰

چه تفاوتی میان عزت نفس و اعتماد به نفس وجود دارد؟
اگر کسی اعتماد به نفس بالایی داشته باشد، آیا عزت نفس بالایی هم دارد؟ اگر سوالاتی از این دست ذهن شما را مشغول کرده اند جای خوبی آمده اید…

شما دیر یا زود باید تفاوت مهم میان اعتماد به نفس و عزت نفس را بدانید و از همه مهم تر، اهمیت هرکدام را در زندگی درک کنید تا بتوانید با قدرت بیشتری به سمت رویاهایتان پیشروی کنید.

بعنوان انسان، همگی ما، به مجموعه ای از ویژگی ها برای رشد و موفقیت نیازمندیم.
اگر خوب دقت کنیم در می یابیم که پیش نیاز هر گونه رشد و موفقیتی از درون مان آغاز می شود. اگر نگاهی به  مطالب پروژه ی سوخت جت بیاندازید متوجه خواهید شد که تمام انسان هایی که آنها را موفق و ثروتمند تلقی می کنیم، ابتدا به ساکن به تغییر خود پرداخته اند و پس از این مرحله بوده که توانسته اند انسانهای اطراف، جامعه و بعضا دنیا را تکان دهند.

برای مثال، شما در این مقاله خواندید که استیو جابز بعد از اینکه دانشگاه را ترک کرد، قوطی نوشابه جمع آوری میکرد و در هزارتوی افکارش گم شده بود که به هند سفر کرد و با آیین بودایی آشنا شد و توانست آنجا خودسازی کند و وقتی برگشت موفقیت هایش در زندگی شروع شد.

شما تا زمانی نتوانید به شخصیت خودتان ثبات دهید و پایه های آنرا مستحکم بسازید، هیچ بنیان مستحکم دیگری در این دنیا نمیتوانید بسازید؛ زیرا دنیای اطراف شما انعکاسی از باورهای و افکار شماست.

بطور خلاصه اگر خواهان موفقیت هستید، نباید این نکته را فراموش کنید که رویکردها و نگرش های قبلی، شما را در جایگاه کنونی قرار داده است حال اگر از جایگاه تان راضی نیستید یا خواهان جایگاهی بالاتر با موفقیت های چشمگیر هستید شما باید قبل از همه باید تغییر را از درونتان آغاز کنید.

آلفرد بینت

 

وقتی صحبت از تغییرات درونی است، منظور تمام ویژگی های شخصیتی است که کل شخصیت ما را میسازد.
در میان ویژگی های شخصیتی مثل حس همکاری، تعامل، مثبت اندیشی و … دو ویژگی فوق العاده مهم هستند که نبود آنها دیگر ویژگی های شخصیتی هرچند مثبت را هم کمرنگ میکند.

و البته حضور این دو ویژگی به شدت دیگر ویژگی های شخصیتی را قوام می بخشد و آنها را پررنگ میکند؛ منظور عزت نفس و اعتماد به نفس هستند که برتر، مهم ترین و قدرتمندترین بخش هر شخصیت را تشکیل میدهند.

در ابتدا میخواهید بپردازیم به تفاوت هرکدام و اینکه چرا مهم هستند، سپس یادمیگیرید چطور آنها را در خودتان تقویت کنید (شما آنها را همانند عضلات بدن تان دارید، فقط اگر استفاده نکرده باشید، ضعیف شده اند)

برای شروع بهتر است با تعریف ها شروع کنیم…
عزت نفس بطور ساده به معنای «حسی که به خودمان داریم» است. شاید واژه ی «خود ارزشمندی» نزدیک ترین واژه به عزت نفس باشد. زمانیکه قادر باشیم این حس خود ارزشمندی را در خود تقویت کنیم، به این نتیجه خواهیم رسید که لیاقت بسیاری از چیزهای خوب را داریم.

اینجاست که دیگر به دستاوردها حداقلی راضی نیستیم، دیگر نمی توانیم زشتی های رفتاری خودمان را تحمل کنیم، زیرا به این درک رسیده ایم که این سوء رفتارها در شان و منزلت ما نیست.

بعد از رسیدن به عزت نفس احساس خود دوستی نیز در ما بوجود می آید و حتی قبل از اینکه عشق، علاقه و محبت مان را به دیگران ابراز داریم نسبت به خودمان احساس محبت و احترام داریم. اینگونه است که شخصیت مان شروع به بزرگ شدن و رشد کردن می کند.

با این تعریف عزت نفس یکی از ویژگی های اساسی و بنیادی در داشتن شخصیتی سالم مثبت و موفق بشمار می رود. در واقع، عزت نفس کیفیت رابطه و افکارمان نسبت به خودمان است.

با چند مثال ساده میتوایند کیفیت عزت نفس تان را بسنجید :

  • وقتی در ‌آیینه خودتان را نگاه میکنید احساس خوبی میکنید؟ به خودتان افتخار میکنید؟
  • وقتی راجع به خودتان فکر میکنید، تصویری غرور آفرین میبینید یا تاسف برانگیز؟
  • از اینکه خودتان باشید و در کنار دیگران فیلم بازی نکنید راحت هستید؟
  • اگر قرار بود داستان زندگی تان را بنویسید، حاضر بودید تمام اتفاقات را بنویسید؟
  • هنگامی که از خودتان عکس میگیرید خجالت میکشید آنرا به دوستان تان نشان دهید؟ اگر عکس یکهویی از شما بگیرند چه واکنشی نسبت به آن نشان میدهید؟

و اما اعتماد به نفس چیست؟
اعتماد به نفس بیشتر از اینکه مربوط به احساس درونی ما نسبت به وجود و هستی خودمان باشد به باور و اعتقاد ما به ویژگی هایی مانند توانایی ها و نقاط قوت و تصمیمات ما باز می گردد.

 

اعتماد به نفس بطور کلی در راستای اهداف عینی و قابل لمس ما بوجود می آید یا بالعکس تضعیف می شود.
برای مثال زمانی که می خواهید به هدفی دست پیدا کنید، اعتماد به نفس شما به همان میزانی که احساس باور و توانایی انجام آن کار در شما وجود داشته باشد، بستگی دارد.

منبع: سوخت جت 
  • ۹۷/۰۷/۱۴
  • سارا مهدویان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی