هوش هیجانی: پرقدرت ترین ابزار موفقیت

ما در اینجا می خواهیم بدانیم که چگونه هوش اجتماعیمان را ارتقا دهیم

هوش هیجانی: پرقدرت ترین ابزار موفقیت

ما در اینجا می خواهیم بدانیم که چگونه هوش اجتماعیمان را ارتقا دهیم

بایگانی
  • ۰
  • ۰


هوش اجتماعی برای موفقیت بسیار مهم تر از هوش آکادمیک است.ما انسان ها دارای ۱۰هوش متفاوت هستیم که هوش اجتماعی مربوط به روابط ما می شود. این نوع هوش به میزان توانایی ما برای ارتباط با اطرافیان و جهان اطراف ما گفته می شود.که خود شامل ۱۳ مهارت است.مهارت هایی مانند برقراری ارتباط موثر ،حفظ روابط و گسترش آن ها است.هوش انسان یا IQ با او متولد می شود و قابل تغییر نیست اما هوش اجتماعی با آموزش و یادگیری تقویت می شود.

اما در این جا قبل از هر چیز باید این نکته را فراموش نکنیم که لازمه هوش اجتماعی، هوش هیجانی (EQ)است.

اما هوش هیجانی چیست ؟ هوش هیجانی شامل کنترل هیجان و رفتار های فرد است. اگر شما می خواهید هوش اجتماعی بالایی داشته باشید اولین قدم تقویت هوش هیجانی است.کسانیکه هوش هیجانی بالایی دارند بهتر از دیگران می توانند احساسات خود را کنترل کنند در نتیجه در روابط با دیگران نیز موفق تر خواهند بود. پس می توانیم بگوییم پایه تقویت هوش اجتماعی هوش هیجانی است.گاهی بعضی افراد هوش اجتماعی را با هوش هیجانی یکی می دانند که در اصل اشتباه است زیرا این دو هوش مکمل یکدیگرند .

کسانیکه هوش اجتماعی بالایی دارند بهتر می توانند در اجتماع با افراد ارتباط برقرار کنند زیرا این افراد در اصطلاح شعور اجتماعی بالاتری دارند. اما شاید برای شما این سوال پیش آید که شعور اجتماعی چیست؟ یا شامل چه مواردی می شود؟ شعور اجتماعی شامل گزینه های متفاوتی می شود که چند مورد از آن ها را برای شما بیان می کنیم .شعور اجتماعی یعنی قبول قوانین شهروندی و احترام به آن ها، پذیرفتن اشتباهات انجام شده و جبران آن ها، احترام گذاشتن به افراد جامعه بدون در نظر گرفتن شرایط آن ها، پایمال نکردن حقوق دیگران و …….

انسان ها به دو دسته درون گرا و بیرون گرا تقسیم می شوند.انسان های درون گرا ترجیح می دهند بیشتر وقت خود را در خانه و به تنهایی صرف اموری همچون مطالعه و کسب مهارت بگذرانند.اما در مقابل، انسان های برون گرا ترجیح می دهند با دیگران ارتباط برقرار کنند و وقت خود را با دیگران بگذرانند.انسان های بیرون گرا معمولا دارای هوش اجتماعی بالاتری هستند.اما ممکن است این افراد دارای هوش هیجانی و شعور اجتماعی پایینی باشند.

برخی افراد از هوش اجتماعی، خود در جهت مثبت و برخی دیگر در جهات منفی مانند فریب دادن دیگران استفاده می کنند.برای داشتن هوش اجتماعی مثبت باید هوش هیجانی و شعور اجتماعی را فرا گرفت.همان طور که اشاره کردیم هوش اجتماعی آموزشی است و می توان آن را تقویت کرد.

ویژگی افراد با هوش اجتماعی، بالا چیست ؟

۱-این افراد برون گرا هستند.

۲-در میان افراد از محبوبیت خاصی برخوردارند.

۳-پر انرژی و شاد هستند.

۴-به اطرافیان خود انرژی مثبت می دهند.

۵-می توانند دیگران را به راحتی متقاعد کنند.

۶-نیازها و خواسته های دیگران را بسیار سریع متوجه می شوند.

۷-قابل اعتماد هستند.

۸-به راحتی با انسان ها ارتباط برقرار می کنند.

۹-مدیریت بحران آن ها عالی است.

آیا افراد دارای هوش اجتماعی بالا ویژگی منفی نیز دارند ؟

متاسفانه جواب این پرسش مثبت است.افراد با هوش اجتماعی بالا اگر هوش هیجانی و شعور اجتماعی پایینی داشته باشند می توانند از این ویژگی خود در جهات منفی استفاده کنند. افراد با هوش اجتماعی بالا و ویژگی منفی بسیار راحت دروغ می گویند ودر واقع استاد این کار هستند.و به راحتی می توانند افراد را فریب دهند و برای بدست آوردن موفقیت خود دیگران را قربانی کنند.زیرا آن ها نیازهای طرف مقابل را به خوبی می دانند و از این موضوع سوءاستفاده می کنند.

چگونه هوش اجتماعی خود را تقویت کنیم ؟

۱-شنونده خوبی باشیم. 

۲-هماهنگی بین بدن و گفتار

۳-شرکت در محیط های گروهی 

۴-تمرکز کردن بر روی صحبت های دیگران 

۵-کنترل احساسات و رفتار (هوش هیجانی )

۶-مطالعه کتاب هایی در این زمینه


منبع: وارونه

  • ۹۷/۰۷/۰۹
  • سارا مهدویان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی